Rekommendationer

Rekommendationer


bella

"Tack Maria för hjälpen med Bella! Vilken skillnad. Gaffelbandsskadan var nästan helt läkt efter bara 8 veckor, trots frökens rodeokonster i hagen. Helt otroligt. Muskulaturen är också så mycket bättre och avslappnad och när vi nu fått börja träna lite grann igen så ser jag att hon är mycket mer rörlig och taktmässig.
Hon är ingen lätt "patient" då hon har mycket åsikter så fort det känns men Maria har så bra tålamod och lyssnar på hästen.
Rekommenderar Maria skarpt! Mvh. Karin Brännström, Upplands Väsby"
Bella behandlades med microström för gaffelbandsskadan och microström samt massage i muskulaturen.12767360_1237400916274074_573521898_n

 

"Å vilken lycka att jag hittat dig Maria! Du är kunnig, har vältränade händer och hittar knutar och triggers som lossar det mesta! Och så har du tålamod med min barnsliga häst   Tusen tack och vi ses snart igen!
Tina och Damasco, Haninge"
 

 

 

 12722685_10153575317837961_1782440004_o

"Ljúfur är en 25 årig valack som jag hade förmånen att få köpa när han var dryga 4 år. Jag red in honom och fick hjälp av kunniga personer i min omgivning, alla fel han kan har jag lärt honom alldeles själv.  Jag bestämde mig tidigt för att slå hål på alla myter om islandshästen, vi lärde oss hoppning, tömkörning, dressyr och tränade även för islandsinstruktörer. Det visade sig att han var femgångare vilket gjorde det till en extra utmaning. Vi har tävlat i hoppning, dressyr och fyrgång.
Hans exteriör är ett eget kapitel – trång i bogarna, x-bent och krokig i kotorna. I 20 år har jag fört dagbok över hans arbete och vila, han är en känslig kille och väldigt tydlig i sina signaler om något är fel. Om han är trött, stel eller har ont så visar han det– han har lärt mig så mycket och jag tror det är en stor anledning till att han (peppar-peppar) inte har haft några belastningsskador.

De problemområden han har och har haft är stelhet i bogarna eftersom han är så trång, samt spändhet på insidan av låren bak. Tyvärr har jag reumatism – jag kan inte massera honom som han behöver. Förr när vi tävlade mycket var våren hans bästa tid – all extra rykt hjälpte till att mjuka upp muskulaturen.
Han är ingen häst man får något gratis av i ridningen, han kräver sin ryttare och på sista tiden märkte jag att det blev svårare och svårare att få till dressyren och eftergifterna – han satt fast i högerbogen och visade även en diffus markering på böjt spår till och från under en längre tid.

Vår tidigare massör slutade – eftersom jag är kräsen med vem som får behandla honom tog det tid innan jag hittade och kontaktade Maria som skulle behandla honom – och vad han njöt! Han blev lite seg i två-tre dagar, men vilken skillnad! Bogen lossnade, markeringen försvann, han gick inte på dubbla spår och eftergiften i nacken kom som ett brev på posten. Tyvärr kan jag inte rida på ett par månader då jag opererat fast en sena som gick sönder i somras – men mina medryttare rapporterar att det blev skillnad och det sitter ännu i. Han har t o m brallat loss ordentligt vid insläpp, bockar och sparkar bakut – det är kvittot på hans välmående!!
Linda & Ljúfur"

 

_20160205_220230

"Maria har behandlat Baldur vid flera tillfällen, hon har ett bra öga för att avgöra vad hästen behöver. Hon är också väldigt bra på att förklara vad hon gör och varför. Jag tycker att Baldur fått bättre rörlighet nu och har bättre förutsättningar för att komma vidare i träningen. Baldur har fått både behandling med microström och massage, och det syns tydligt att han njuter och tycker det gör nytta. Jag vill gärna rekommendera andra att ta ut Maria till sin häst. Mvh. Jessica & Baldur i Vaxholm"

DSC_1027

"Maria är en duktig hästmassör. Hon känner intuitivt var hästarna behöver mest massage. Hon tar God tid på sig och masserar hästen i positiv och glad anda, vilket är viktigt! Tack Maria och lycka till i jobbet som hästmassör. Suzanne Wallman och Hunni."

 

 

12596792_10208408840487101_214488677_o (2)Jag och Kiwi, Christin och Kola

"Det var av en slump jag hittade Maria, genom en annons på fb att hon utförde behandling med mikroström. Jag funderade och kontaktade Maria, var detta verkligen värt att testa?
Min äldsta tik (Saarloos Wolfhond ) blev för ca 2-3 år sedan påkörd av en bil i ca 40-50km/h och mirakulöst utan större vitala skador, några skrapsår, ev 2-3 revben med  nån spricka i och troligast som en lårkaka. Vi blev dåligt bemötta av veterinären som vi akut fick åka till och vi fick heller inget rehabprogram. Efter ca 1 år blev hon väldigt stel och trång i bakhasorna, vilket då gjorde att vi uppsökte en fysioterapeut, där vi fick stretching program som funkade kanon bra ett tag, sedan var det varken skönt eller givande att fortsätta.
Jag kontaktade Maria och vi bestämde dag och tid för en första behandling. Maria var väldigt professionell vid bemötande av alla dess frågor jag ställde innan behandling, samt otroligt trevlig och djurvänlig. Jag har totalt två Saarloos Wolfhond, rasen är väldigt restriktiv och vill gärna inte att främlingar tar i dem, knappt tittar på dem, men min äldsta tik Kiwi är väldigt otypisk i mentaliteten och älskar alla som ger henne uppmärksamhet. Redan under första behandlingen kunde jag se att Kiwi verkligen älskade microströms behandlingen, samt att Maria var otroligt duktig och snart hade min yngling Cola förtroende att både busa och ligga tät intill Maria medans Kiwi fick sin behandling. Det är ett väldigt stort erkännande på att Maria är både duktig med djur och sina mänskliga kunder.
Efter första och andra behandling kunde jag se en mer rörlig hund, som inte alls verkade lika stel längre i rygg och länder, vi behandlade med två olika metoder, dels muskulaturen och ryggraden. Efter 6 behandlingar (3 muskulatur & 3 ryggrad) har vi nu haft ett litet uppehåll för att utvärdera hur behandlingen tagit. Och än så har jag fortfarande en piggare hund, inte lika stel och mer rörlig samt en gladare tant. Kan starkt rekommendera Maria med gott samvete till nära vänner och bekanta. Tack för all hjälp Maria!
Varma hälsningar // Cristin, Kiwi & Cola i Vallentuna."

 

Vill du också skicka in en rekommendation?
Skicka den tillsammans med en bild på dig och ditt djur till  kvallshastohundhalsa@gmail.com