Om mig

Hejsan!
Maria heter jag och är född och uppvuxen i Luleå. År 2013 received_503550790551046flyttade jag och min häst Hidalgo "Hidde" samt mina tre hundar ner till Stockholm där jag jobbade som hästskötare. Idag bor vi mellan Brottby och Kårsta i Vallentuna. 
Tanken när jag flyttade ner var att tävla dressyr upp till MSV:B med Hidde och gå utbildningen till c-tränare, livet ville dock annorlunda.

Mars -14 skadade sig Hidde i boxen, han hade fått en bäckenfraktur som gick igenom höftleden.
Han är anledningen till att jag startar upp företaget K-vall's häst- och hundhälsa. 
Jag rehabiliterade Hidde i snart två år och efter besök hos många olika equiterapeuter med olika resultat bestämde jag mig för att utbilda mig själv för att hjälpa honom.
Hidde fick tyvärr avlivas 14/4-16 då han, trots rehab och ledbehandlingar, inte blev fri från sin hälta. Idag har jag två hästar Mr Charming SWB "Calle" som köptes i samband med att Hidde skadade sig och Skogsängs Epidote "Enzo" en knabstrupper född -16 som kom till mig sommaren -18. Han är nära släkt med Hidde. I år debuterar jag och Calle på dressyrbanorna för att få rutin och Enzo tränas för uppbyggande för ett långt och hållbart liv.

Innan jag köpte Hidde ägde jag en Varmblodig travhäst vid namn Major Swing "Mojje" som jag skolade om till dressyrhäst och tävlade på. Dessvärre fick han en infektion i hasleden som han hade lösa benbitar i, detta i samband med ledbehandling, och trots lång behandlig blev han inte bättre och fick avlivas 2010 av djurskyddskäl. Också en fantastisk häst som är mycket saknad. Jag var också tvungen att avliva min frieserkorsning för 2år sedan då han hade ett neurologiskt fel i bakbenen som successivt gjorde att han inte kunde stå.

På hundsidan har jag numera bara tre hanar, en blandras Yoru och två welsh corgi cardigan, Ninja och hans son Izo. Akira fick tyvärr somna in pga komplikationer efter en tåamputation. Jag är uppvuxen med hundar samt att jag har tränat och tävlat rallylydnad mästarklass och lydnadklass 1 med corgisarna. Just nu står hästarna i fokus och hundarna får ha ett aktivt vardagsliv istället.13001243_1098882680153854_8860036244840053626_n


Jag siktar på att diplomera mig som tränare i Susanne Widners uppbyggande system för att hjälpa mina kunder att träna mot en liksidig och hållbar häst.

Målet är att kunna kombinera mina utbildningar när ekipaget stöter på problem. Passar sadeln? Har hästen muskulära problem? Att kunna hjälpa ryttaren med detta förutom ridningen tror jag kan ge otroligt mycket! 

Se mina utbildningar och kommande utbildningar nedan!

 

969358_10152078664993789_2121978542_n

Mina utbildningar

Utbildningar häst
Diplomerad hästskötare
Diplomerad hästmassör via Matson Academy
Diplomerad laserterapeut via Matson Academy
Diplomerad sadelspecialist via Matson Academy
Justering/mobilisering av led på häst Nordisk Heste- og hundterapiskole
Djupvågsbehandling häst
 
pågående kurser;
Holistisk hästhälsa
Cranial sakralterapi

Utbildningar hund
Diplomerad balansbollsinstruktör via Hundsteg
Friskvårdsinstruktör via hundsteg
Dogparkour via hundsteg

pågående kurser:
Bodywork hund.

Jag är även certiferad via SFKM.

sfkm2