Om mig

Hejsan!IMG_3341 (2)
Maria heter jag och är född och uppvuxen i Luleå. År 2013 flyttade jag och min häst Hidalgo "Hidde" samt mina tre hundar ner till Stockholm där jag jobbade som hästskötare. Idag bor vi mellan Brottby och Kårsta i Vallentuna. 
Tanken när jag flyttade ner var att tävla dressyr upp till MSV:B med Hidde och gå utbildningen till c-tränare, livet ville dock annorlunda.

Mars -14 skadade sig Hidde i boxen, han hade fått en bäckenfraktur som gick igenom höftleden.
Han är anledningen till att jag startar upp företaget K-vall's häst- och hundhälsa. 
Jag rehabiliterade Hidde i snart två år och efter besök hos många olika equiterapeuter med olika resultat bestämde jag mig för att utbilda mig själv för att hjälpa honom.
Hidde fick tyvärr avlivas 14/4-16 då han, trots rehab och ledbehandlingar, inte blev fri från sin hälta. Idag har jag två hästar Mr Charming "Calle" som köptes i samband med att Hidde skadade sig och Aifon X "Affe" som köptes en månad efter att Hidde vandrat vidare. Förhoppningsvis kommer jag och Calle ut på tävlingsbanorna i år och Affe håller jag på att rida in.

Innan jag köpte Hidde ägde jag en Varmblodig travhäst vid namn Major Swing "Mojje" som jag skolade om till dressyrhäst och tävlade på. Dessvärre fick han en infektion i hasleden som han hade lösa benbitar i, detta i samband med ledbehandling, och trots lång behandlig blev han inte bättre och fick avlivas 2010 av djurskyddskäl. Också en fantastisk häst som är mycket saknad.

På hundsidan har jag tre hanar, en blandras Yoru och två welsh corgi cardigan, Ninja och Akira. Jag är uppvuxen med hundar samt att jag tränar och tävlar rallylydnad mästarklass och lydnadklass 1 med corgisarna. 
13001243_1098882680153854_8860036244840053626_nKanske ses vi på tävlingsbanorna? 
Det går självklart bra att komma fram och ställa frågor med hänsyn till att innan start har jag begränsat med tid att prata. 

För den som är nyfiken finns mer information om mina djur och resultat under respektive flik.

Jag strävar fortfarande mot att utbilda mig till c-tränare för att kunna hjälpa ekipage på en bredare bas. Tanken är självklart att hästen ska vara frisk och sund men alla har dippar. Målet är att kunna kombinera mina utbildningar när ekipaget stöter på problem. Passar sadeln? Har hästen muskulära problem? Att kunna hjälpa ryttaren med detta förutom ridningen tror jag kan ge otroligt mycket! 

Se mina utbildningar och kommande utbildningar nedan!

 

969358_10152078664993789_2121978542_n

Mina utbildningar

Utbildningar häst
Diplomerad hästskötare
Diplomerad hästmassör via Matson Academy
Diplomerad laserterapeut via Matson Academy
Diplomerad sadelspecialist via Matson Academy

Utbildningar hund
Diplomerad balansbollsinstruktör via Hundsteg
Under utbildning till dogparkour instruktör via Hundsteg
Under utbildning till friskvårdsinstruktör via Hundsteg.


Kommande utbildningar
Balansboll del 2.
Kom gärna med förslag på utbildning ifall det är något du saknar!


Jag är även certiferad via SFKM.

sfkm2